Vijfeeuwenmigratie.nl verkozen tot beste historische themawebsite 2010

Vijfeeuwenmigratie.nl is verkozen tot de beste historische themawebsite van Nederland. Dit werd maandag bekendgemaakt bij de uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs 2010.
De jury prees de site om haar interessante inhoud, waarbij goed is nagedacht over de interactie met het publiek. „Door een heldere inleiding en door duidelijk te maken wat de bezoeker mag verwachten van deze website, wordt deze persoonlijk aangesproken en geprikkeld om verder te gaan. Ook de overzichtelijke navigatie draagt hier aan bij,” aldus de jury.
De prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad. Lezers van Historisch Nieuwsblad mochten zelf hun favoriete websites aanmelden. Daarvan kwamen er twaalf op een shortlist bestaande uit vier categorieën (musea, archiefdiensten, historische verenigingen en historische themawebsites). Vijfeeuwenmigratie.nl won in de categorie themawebsites. Uit de vier winnende sites werd vervolgens één website uitgeroepen tot winnaar van de Geschiedenis Online Prijs 2010. Deze prijs ging naar het Anne Frank Huis, winnaar in de categorie musea.
Vijfeeuwenmigratie.nl informeert een breed publiek over de lange migratiegeschiedenis van Nederland en over alle migrantengroepen die zich hier gevestigd hebben. Aan de totstandkoming werkte een keur van vooraanstaande historici, musea en archieven mee. Naast de meest recente inzichten zijn filmpjes te zien, foto’s, persoonlijke verhalen en archiefdocumenten. Bezoekers kunnen ook zelf informatie aan de site toevoegen. Vijfeeuwenmigratie.nl is een initiatief van het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (CGM), het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG).