Prof. Van Winterprijs voor Pieter Caljé

De keuze voor de Prof. Van Winterprijs, voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis voor de periode 2009-2010, is gevallen op het boek van Pieter Caljé, Student, universiteit en samenleving. De Groningse universiteit in de negentiende eeuw. Het boek verscheen in 2009 bij Uitgeverij Verloren in Hilversum.

De feestelijke uitreiking van de Prof. Van Winterprijs zal plaatsvinden op donderdag 3 november van 15.00 uur en 17.00 uur in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De uitreiking wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed in Utrecht in samenwerking met het Centrum voor Universiteits- en Wetenschapsgeschiedenis in Groningen. Iedereen is van harte welkom om de uitreiking bij te wonen, maar dient zich wel vanwege de beschikbare zaalruimte van te voren aan te melden via volkscultuur@live.nl.

De uitreiking wordt opgeluisterd met een inhoudelijk programma, met lezingen van prof. dr. Klaas van Berkel, die het proefschrift van Pieter Caljé zal plaatsen in het bredere perspectief van de universiteitsgeschiedenis, en Pieter Caljé zelf, die zal vertellen hoe hij bij zijn onderzoek naar de geschiedenis van de Universiteit van Groningen is uitgekomen bij de lokale en regionale geschiedenis. Verder is er een korte voordacht van prof. dr. Johanna Maria van Winter.

De jury van de Prof. Van Winterprijs bestond dit keer uit de volgende personen: prof. dr. Maarten Duijvendak, prof. dr. Hans Mol, prof. dr. Peter Nissen, prof. dr. Marlou Schrover en dr. Jos Wassink. Het prijsbedrag van € 3500 wordt ter beschikking gesteld door het Prof. Van Winterfonds.